Koophuizen en huurwoningen, iedereen doet mee!

De Samuel Esmeijerstraat in de Westwijk is de eerste straat met koopwoningen die meedoet aan Lief & Leed Vlaardingen.

Gangmaker Jeffrey Cafferata vertelt: “We waren al een hechte straat voordat we deelnamen aan Lief & Leed Vlaardingen. Tot nu toe hebben we uit het Lief & Leedpotje één klein presentje gekocht, voor een bewoner die verhuisd is.”

Dankzij de unieke samenwerking tussen vier Vlaardingse organisaties kunnen zowel eigenaren van koophuizen als bewoners van huurwoningen deelnemen aan Lief & Leed.

De wooncorporaties Waterweg Wonen en Samenwerking verzorgen het budget voor de huurwoningen. Gemeente Vlaardingen neemt het budget voor koophuizen voor haar rekening. Minters draagt zorg voor het contact met bewoners.

In Vlaardingen delen buren lief en leed!

Het liefste burenproject van Nederland is ook in Vlaardingen gestart! Onder de naam Lief & Leed worden bewoners gestimuleerd extra aandacht aan elkaar te besteden wanneer een buur dat om wat voor reden dan ook verdient. Twintig geselecteerde straten kunnen deelnemen aan de pilot.

VLAARDINGEN – In Rotterdam is Lief & Leed al jaren een succes en steeds meer steden adopteren dit laagdrempelige initiatief. Het concept is krachtig in al zijn eenvoud: straten krijgen een klein budget en ansichtkaarten om buren die dat verdienen wat extra aandacht en een kleinigheidje te schenken. Dat kan een vrolijke reden hebben, zoals een geboorte of huwelijksjubileum, maar ook een verdrietige oorzaak, zoals een overlijden of aanhoudende eenzaamheid. Op deze manier verbetert het burencontact en voelen bewoners zich nog meer thuis in de eigen straat!

Eerste gangmaker
Twintig straten in de Westwijk, VOP en Rivierzone zijn geselecteerd voor de pilot. De bewoners zijn via een kaart op de hoogte gebracht. Actieve bewoners kunnen hun straat vervolgens aanmelden voor het project. Mevrouw Anita Plug was direct enthousiast en nam de eerste aanmelding voor haar rekening. Daarmee is de Professor Rutgerstraat in de Westwijk de eerste Lief & Leedstraat van Vlaardingen en mevrouw Plug de allereerste ‘gangmaker’! De gangmaker zorgt dat het project gaat leven, beheert het geldpotje en verzorgt de kaartjes en attenties voor de straat.

Lief & Leedteam
Lief & Leed Vlaardingen is het resultaat van een mooie samenwerking tussen vier organisaties. Opbouwwerker Abdel Ben Omar van Minters en sociaal projectleider Eva Versteegh van Woningstiching Samenwerking namen het initiatief en gingen de samenwerking aan met Gemeente Vlaardingen en woningcorporatie Waterweg Wonen, zodat álle Vlaardingse straten kunnen deelnemen. “De corporaties nemen het budget voor de huurwoningen voor hun rekening en de gemeente voor koopwoningen. Minters verzorgt het contact. Met een relatief kleine investering kunnen we een straat op deze manier van binnenuit versterken. Vanaf september hopen we dit mooie project over de rest van de stad uit te rollen.”, aldus het Lief & Leedteam.

Dit is de eerste Lief & Leedstraat van Vlaardingen

Hoera, de Professor Rutgersstraat in de Westwijk is de allereerste Lief & Leedstraat van Vlaardingen!

De kop is eraf! Mevrouw Anita Plug ontving het eerste startpakket uit handen van opbouwwerker Abdel Ben Omar.

Anita is ook de gangmaker (contactpersoon) voor de Prof. Rutgersstraat. Dit houdt in dat zij het Lief & Leedpotje beheert, in de gaten houdt wie er een presentje verdient en de cadeautjes en kaartjes verzorgt.

Wat heerlijk dat het liefste project van Vlaardingen nu écht is begonnen!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als In de straat

Lief & Leed pilot gestart!

De pilot voor het Lief & Leedpotje is in februari 2022 gestart!

Op dit moment kunnen twintig geselecteerde straten zich aanmelden voor een Lief & Leedpotje.

Na de pilot kunnen ook andere straten zich gefaseerd inschrijven.

We hopen natuurlijk dat straks heel Vlaardingen Lief & Leed deelt!